احتمال عوارض جانبی پس از هر نوع جراحی وجود دارد
به عنوان یک قانون کلی باید بدانید که هیچ جراحیای در تمام رشته های پزشکی کاملا بدون خطر نیست. هر عمل جراحی ممکن است درصدی از موفقیت و درجاتی از خطا و مشکل را به دنبال داشته باشد. در خصوص جراحی بینی با توجه به پیشرفتهای پزشکی، میزان موفقیت 95درصد است اما همیشه نباید نیمه پر لیوان را دید و در واقع باید 5درصد خطا و عدم موفقیت را نیز درنظر گرفت. کسانی که ناگزیر به جراحی بینی هستند به هرحال از نظر کارکرد و سلامت نیاز به این اقدام دارند و مسلما آنچه پس از عمل محقق میشود، بیشتر از عوارض آن است. اما افرادی که خودخواسته چنین تمایلی دارند باید با آگاهی کامل و قضاوت درست تصمیم بگیرند. افرادی که مایل به تغییر در ظاهر صورت هستند گاه به دلیل ترس از جراحی یا عدم توانایی در پرداخت هزینه جراحی تحت تاثیر تبلیغاتی قرار میگیرند که متاسفانه علمی نیست. از آنجا که امروزه افراد زیادی در جامعه مجذوب این تبلیغات میشوند، هدف خوبی برای افراد سودجو هستند که با روشهای غیرعلمی و ابزارهای نامشخص اقدام به سوءاستفاده میکنند. فقط انواع مشخص ژل برای تزریق بینی کاربرد دارد
تزریق ژل یا عمل زیبایی غیرجراحی برای تغییرات بینی یکی از اقدامات برای تغییر ظاهری بینی است که امروزه تبلیغات گستردهای در این زمینه انجام میشود. گرچه این روش نسبت به جراحی بینی هزینه پایینتری دارد اما باید مزایا و معایب آن را درنظر گرفت. از جمله مزایای تزریق ژل این است که بدون نیاز به بیهوشی و سریع در عرض حدود 10 تا 15 دقیقه انجام میشود. اما فقط استفاده از ژلهای خاصی برای اینکار امکانپذیر است که هزینه بالایی دارند و هر نوع ژلی قابلیت تزریق در بینی را ندارد. از طرفی تغییر حالت بینی با ژل دائمی نیست و فرد باید هر شش ماه این کار را تکرار کند. غیر از محدودیت در مورد مدت زمان ماندگاری ژل باید توجه داشت که تزریق ژل برای هر نوع تغییر بینی قابل اجرا نیست. به عنوان مثال برای قوز خفیف بینی یا غیرقرینگی بینی میتوان انجام داد. بی توجهی به اصول تزریق ژل منجر به بروز عوارض بسیار جدی میشود اما نکته بسیار مهم که متاسفانه در حال حاضر فراموش شده این است که تزریق در ناحیهای انجام میشود که در علم پزشکی، ارگان انتهایی نام دارد. ارگان انتهایی قسمتهایی مانند نوک بینی، نوک انگشتان و لبها است که عروق خونی در آنجا با رگهای دیگری ارتباط ندارد و انسداد عروق با سیاه شدن، از دست رفتن بافت و عفونت بافت همراه است. زمانی که فردی تصمیم به تزریق ژل بینی دارد، شناخت آسیبی مانند نکروز بینی ناشی از تزریق ژل حتما باید مورد توجه باشد و الزاما توسط پزشک متخصص در این زمینه و با ژل مناسب باید انجام شود. متاسفانه اخیرا شمار زیادی از افراد به دلیل آسیبهای ناشی از انجام غیراصولی این کار به جراحان پلاستیک مراجعه میکنند.
تزریق آنزیم هرگز برای بینی کاربرد ندارد
تزریق آنزیم یکی دیگر از روشهای نوین زیبایی است که برای صورت و تنها برای حل کردن چربیهای زیرجلدی چانه کاربرد دارد. البته برای فردی که چربی منتشر ندارد و فقط از چربی موضعی در این قسمت ناراحت است امکان انجام وجود دارد. تزریق آنزیم هیچ مجوزی برای سایر قسمتهای بدن ندارد و متاسفانه گاه تصور میشود که میتواند برای کوچک شدن بینی کاربرد داشته باشد اما در واقع بینی چربی زیرجلدی ندارد که چنین روشی مؤثر باشد. از همین رو بروز عوارضی مانند نکروز، عفونت قابل انتظار است.
پِلکسرروشی جهت درمان چینهای ریز اطراف پلکها با هدف جوانسازی است نیز برای بینی کاربرد ندارد زیرا روند جوانسازی پوست در بینی اتفاق نمیافتد و احتمال عفونت و دیگر عوارض جانبی را در پی دارد. از همینرو هرگز نباید فریب تبلیغات اغواگرانه را خورد که با هزینه های کم و توسط افراد غیرمتخصص انجام میشود. فراموش نکنیم زیبایی در طی در طبیعی بودن نهفته است و هر نوع دستکاری بیمورد در بدن از جمله بینی اگر با خطر آسیب بافتی همراه باشد، هرگز ارزش انجام را ندارد.