تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از بلوار میرداماد، جنب بانک اقتصاد نوین، پلاک 1180، طبقه دوم، واحد 4

دکتر بابک ساعدی / بلاگ / مقالات / دانستنیها درخصوص بزرگی لوزه و عمل جراحی لوزه
۳ دقیقه

دانستنیها درخصوص بزرگی لوزه و عمل جراحی لوزه

آنچه می خوانید...

لوزه سوم در ناحیه پشت بینی (نازوفارنکس) قرار دارد و با نگاه کردن داخل دهان قابل مشاهده نیست. اگر این لوزه باعث انسداد بیش از 50 درصد راه هوایی شده باشد، باید برداشته شود. لوزه‌های کامی ‌در دو طرف گلو قرار دارند و با نگاه کردن داخل دهان قابل مشاهده هستند. این لوزه‌ها نیز اگر 50 درصد فضا را در حالت استراحت گرفته باشند باید با جراحی خارج شوند. در بعضی موارد نیز ممکن است لوزه سوم و لوزه‌های کامی هم زمان با هم انسداد ایجاد کرده باشند که در این صورت هر دو با هم تحت جراحی قرار می‌گیرند.

برای دسترسی به لوزه سوم و خارج کردن آن از وسیله‌ای مخصوص استفاده می‌شود. این وسیله که سری مربع شکل دارد باید حین بیهوشی، دور لوزه سوم قرار داده شود. لوزه سوم معمولا بافت نرمی ‌دارد و با کشیدن این وسیله بروی آن به طور کامل برداشته می‌شود. البته لوزه سوم را معمولا در جراحی به سه بخش تقسیم می‌کنند. بخش میانی آن در بیشتر موارد باید برداشته شود. درمورد برداشتن بخش‌های کناری لوزه سوم، اختلاف نظر وجود دارد. با این حال اگر این لوزه باعث گوش دردهای مکرر، تجمع چرک پشت پرده گوش و اوتیت سروز (عفونت‌های گوش میانی) شده باشد باید به طور کامل برداشته شود. بعد از خارج کردن لوزه، ناحیه جراحی با استفاده از گاز و پانسمان پر می‌شود تا خونریزی بند بیاید. تحقیقات جدید نشان داده‌اند که استفاده از آندوسکوپ در این مرحله به جلوگیری از عود مشکلات لوزه کمک می‌کند. آندوسکوپ لوله‌ای باریک مجهز به دوربین است که از طریق بینی وارد ناحیه جراحی می‌شود. با کمک این وسیله می‌توان مطمئن شد که خونریزی قطع شده است و باقی‌مانده‌ای از لوزه سوم در ناحیه وجود ندارد. بعد از این مرحله اگر مشکلی وجود نداشته باشد، می‌توان جراحی را ختم کرد.

بعد از جراحی، بیمار حتما باید برای چند ساعت از لحاظ خونریزی تحت نظر باشد. پدر و مادر ممکن است در 24 ساعت اول متوجه ترشحات خونی در فرزند خود شوند. در این شرایط می‌توان با استفاده از قطره‌های تجویز شده، خونریزی را کنترل کرد. همچنین در دوران نقاهت فرد باید از غذاهای نرم استفاده کند؛ به خصوص اگر لوزه سوم و لوزه‌های کامی هم زمان با هم جراحی شده باشند. بعد از گذشت چند روز نیاز به یک ویزیت مجدد در مطب وجود دارد تا مطمئن شویم بیمار مشکل خاصی ندارد. در نهایت بعد از چند روز درد و مشکلات بیمار به طور کامل برطرف می‌شوند. علائم تنفسی نیز از همان هفته اول بهبود پیدا می‌کنند اما برای مشاهده نتیجه نهایی باید 6 هفته صبر کرد. در بعضی موارد، به خصوص در ماه اول بعد از عمل صدای فرد تو دماغی می‌شود. این حالت نیز به تدریج و با گذشت زمان بهبود پیدا می‌کند. اما اگر باقی بماند باید دوباره به پزشک مراجعه کرد تا درمان لازم برای آن تجویز شود.

دکتر بابک ساعدی

دکتر ساعدی

دکتر بابک ساعدی (متخصص گوش و حلق و بینی)

دکتر بابک ساعدی، یکی از جراحان زیبایی کشور است که دارای مدرک فلوشیپ جراحی پلاستیک صورت از دانشگاه استانفورد آمریکا می باشند. ایشان سالانه صدها جراحی موفقیت صورت را انجام می دهند و عضو رسمی آکادمی جراحان پلاستیک بینی و صورت اروپا هستند. ایشان همچنین به دلیل تخصصشان در جراحی های گوش، حلق و بینی بسیار مطرح و شناخته شده هستند و در حال حاضر استاد تمام (فول پرفسور) دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *