تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از بلوار میرداماد، جنب بانک اقتصاد نوین، پلاک 1180، طبقه دوم، واحد 4

۷ دقیقه

برداشتن خال

آنچه می خوانید...

برداشتن خال به اندازه، شکل، عمق، رنگ و محل خال بستگی دارد. یکی دیگر از عوامل تعیین کننده انتظارات بیماران برای نتایج نهایی زیبایی است. در زیر توضیحات کوتاهی از گزینه های درمانی برداشتن خال ارائه شده است. برای اینکه بدانید کدام روش برای نوع خال شما بهترین است و چه نتایجی را می‌توانید با هر درمان انتظار داشته باشید، تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

دلایل برداشتن خال

بیشتر خال ها جای نگرانی ندارند. اما گاهی اوقات یک پزشک توصیه می کند که یک خال برداشته شود زیرا در خطر تبدیل شدن به سرطان است. در موارد دیگر، مشتری ممکن است بخواهد خال را به دلایل زیبایی برداشته شود. بنابراین در کل خال ها معمولاً به دلایل زیبایی یا پزشکی برداشته می شوند. وقتی مشتریان به دلایل زیبایی مایل به برداشتن خال هستند، معمولاً به این دلیل است که از برجسته بودن خال خجالت زده می شوند، به خصوص اگر روی صورتشان باشد.

در موارد دیگر، ممکن است خال های روی صورت که در هنگام اصلاح زخمی شوند یا خال های دور گردن در جواهرات یا لباس گیر کنند. اگر خال به دلایل پزشکی برداشته شود، معمولاً به این دلیل است که پزشک نگران است که ممکن است به ملانوم بدخیم تبدیل شود. در هر صورت شما در صورتی که از ظاهر خال های خود ناراضی هستید، یا اعتماد به نفس شما به دلیل وجود خال ها افت کرده است، لازم است از روش های برداشتن خال استفاده کنید.

جراحی خال

در مورد جراحی پولیپ بینی بیشتر بدانید.

چه خال های قابل برداشتن هستند؟

خال های کوچک غیر سرطانی کاندیدای ایده آل برای برداشتن خال هستند. لیزر درمانی فقط باید روی خال هایی استفاده شود که برای آنها بیوپسی مورد نیاز نیست زیرا حذف لیزر نمونه ای را تولید نمی کند که بتوان آن را برای آزمایش به آزمایشگاه فرستاد. حذف لیزر گزینه خوبی برای خال هایی است که در نواحی صعب العبور مانند گوش ها یا صورت قرار دارند. همچنین می تواند راهی موثر برای برداشتن خال های متعدد در یک جلسه درمانی باشد.

درمان خانگی برداشتن خال

اگرچه احتمالاً در مورد درمان‌های خانگی مختلف شنیده‌اید، اما بهتر است از بین بردن خال به متخصصان واگذار شود. یک پزشک می تواند خال را به طور ایمن و به درستی از بین ببرد و خطر عفونت، جای زخم یا سایر عوارض جانبی را به حداقل برساند. پزشک همچنین می تواند تعیین کند که آیا خال سرطانی یا پیش سرطانی است و آیا درمان اضافی لازم است. علاوه بر این، بسیاری از کرم ها و خمیرهای موضعی که ادعا می کنند خال ها را از بین می برند باعث واکنش های آلرژیک می شوند.

در مورد لیپوساکشن بیشتر بدانید.

برداشتن خال چگونه انجام می شود؟

دلایل زیادی وجود دارد که چرا افراد خال های خود را برداشته اند. بیشتر اوقات، دلایل صرفاً زیبایی شناختی یا کاربردی هستند. خال ممکن است غیرجذاب به نظر برسد، یا مزاحم باشد، دائماً به لباس مالیده شود یا به چیزهایی گیر کند. با این حال، برخی از خال ها باید برداشته شوند زیرا این خطر وجود دارد که ممکن است بدخیم شوند یا ممکن است بدخیم شوند. دو روش اصلی برای برداشتن خال وجود دارد. اینها هستند:

جراحی برداشتن خال

برداشتن جراحی روشی موثر برای برداشتن خال در نظر گرفته می شود و شامل بریدن کامل خال همراه با مقدار کمی از پوست و بافت اطراف ناحیه تحت درمان است. همچنین این روش برای استخراج بافت نمونه برای بیوپسی است که برای تعیین ماهیت خال استفاده می شود.

تراشیدن خال

این روش که بیشتر برای از بین بردن خال های برجسته استفاده می شود، شامل استفاده از چاقوی جراحی یا تیغ برای تراشیدن خال کم کم تا زمانی که دیگر اثری از رشد روی پوست باقی نماند است. همچنین ممکن است از الکتروسرجری و لیزر برای کاهش رشد تا سطح پوست استفاده شود. با این حال، این تکنیک ها به طور کامل بافت برداشته شده را از بین می برند و بنابراین برای بیوپسی مناسب نیستند.

برای خال‌های کوچک‌تر که خوش‌خیم هستند، از یک دستگاه پانچ مخصوص برای بیرون کشیدن یک قطعه پوست لوله‌ای شکل حاوی خال استفاده می‌شود. سپس خال به دست آمده را می توان برای ارزیابی بیشتر به آزمایشگاه فرستاده شود.

بهترین روش برداشتن خال

بیشتر بخوانید: پروتز چانه و گونه

خطرات برداشتن خال

صرف نظر از روش مورد استفاده، برداشتن خال زخمی بر جای می گذارد که با استفاده از درمان ها و محصولات مراقبت از پوست می توان میزان آن را به حداقل رساند.

اگرچه برداشتن خال معمولاً یک روش کم خطر و استاندارد است، عوارض نادر ممکن عبارتند از:

  • عفونت
  • واکنش آلرژیک به بیهوشی
  • آسیب عصبی

بیشتر بخوانید: تزریق ژل لب

کلام آخر

اگر از وجود خال هایی در صورت و بدن خود ناراحت هستید، امروزه روشهای متعددی برای برداشتن خال وجود دارد. بعد از برداشتن این خال ها می توانید از داشتن پوست صاف و یکدست لذت ببرید. ضروری است که به منظور برداشتن خال به پزشک متخصص مراجعه کنید تا به عوارض و خطرات برداشتن خال دچار نشوید.

سوالات متداول

دکتر ساعدی

دکتر بابک ساعدی (متخصص گوش و حلق و بینی)

دکتر بابک ساعدی، یکی از جراحان زیبایی کشور است که دارای مدرک فلوشیپ جراحی پلاستیک صورت از دانشگاه استانفورد آمریکا می باشند. ایشان سالانه صدها جراحی موفقیت صورت را انجام می دهند و عضو رسمی آکادمی جراحان پلاستیک بینی و صورت اروپا هستند. ایشان همچنین به دلیل تخصصشان در جراحی های گوش، حلق و بینی بسیار مطرح و شناخته شده هستند و در حال حاضر استاد تمام (فول پرفسور) دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *