خُرخُر یا سندروم قطع تنفسی در هنگام خواب یک بیماری چند علتی است که بیماریهای انسدادی تنفسی و عصبی دو منشا شایع این بیماری هستند.
وی افزود: در عوامل عصبی، سیستم عصب مرکزی در کنترل راه تنفسی در هنگام خواب دچار اختلال شده و این امر موجب خُرخُر به هنگام خواب میشود.
این متخصص گوش، حلق و بینی در ادامه تصریح کرد: بینی، کام نرم، زبان کوچک، دیواره حلق و قاعده زبان جزو راههای تنفسی هستند که یک یا تعدادی از این اجزا به هنگام خواب دچار انسداد میشود و موجب بروز مشکلات قلبی، افزایش فشار خون، مشکلات عصبی و حتی مرگ ناگهانی میشود.
فلوشیپ فوق تخصصی جراحی پلاستیک بینی و صورت از امریکا، و دانشیارگوش وحلق وبینی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران با توجه به روشهای تشخیصی این نوع از اختلالات خواب گفت: بیماران باید یک تست تنفسی خواب(پلی سمنوگرافی) انجام دهند و حتما باید قبل از جراحی آندوسکوپی حین خواب نیز برای آنها انجام شود.
وی درباره نحوه درمان این دسته از بیماران گفت: این افراد باید از وسیله تنفسی حین خواب بهنام «CPAP» استفاده کنند. این وسیله در هنگام خواب به شکل تنفس مصنوعی مانع انسداد تنفس و خُرخُر میشود که در صورت عدم تمایل و یا تحمل بیمار اعمال جراحی بر روی بینی، کام، فک و زبان انجام میشود که این جراحی تا حدود 70 درصد باعث بهبود خُرخُر میشود.
به گفته ساعدی؛ در 30 موارد جراحی برای درمان پاسخگو نیست و افراد باید از CPAP استفاده کنند.وی در پایان خاطرنشان کرد: خُرخُر در آقایان، افراد چاق و گردن کوتاه، افراد دارای شانه عقب رفته بیشتر دیده میشود و اختلالات غده تیروئید نیز در ایجاد این مشکل دخیل هستند.