تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از بلوار میرداماد، جنب بانک اقتصاد نوین، پلاک 1180، طبقه دوم، واحد 4

دکتر بابک ساعدی / بلاگ / مقالات / بیماری‌های انسدادی تنفسی و عصبی دو منشا شایع خُرخُر در خواب هستند
۲ دقیقه

بیماری‌های انسدادی تنفسی و عصبی دو منشا شایع خُرخُر در خواب هستند

آنچه می خوانید...

 خُرخُر یا سندروم قطع تنفسی در هنگام خواب یک بیماری چند علتی است که بیماری‌های انسدادی تنفسی و عصبی دو منشا شایع این بیماری هستند.

وی افزود: در عوامل عصبی، سیستم عصب مرکزی در کنترل راه تنفسی در هنگام خواب دچار اختلال شده و این امر موجب خُرخُر به هنگام خواب می‌شود.

این متخصص گوش، حلق و بینی در ادامه تصریح کرد: بینی، کام نرم، زبان کوچک، دیواره حلق و قاعده زبان جزو راه‌های تنفسی هستند که یک یا تعدادی از این اجزا به هنگام خواب دچار انسداد می‌شود و موجب بروز مشکلات قلبی، افزایش فشار خون، مشکلات عصبی و حتی مرگ ناگهانی می‌شود.

فلوشیپ فوق تخصصی جراحی پلاستیک بینی و صورت از امریکا، و دانشیارگوش وحلق وبینی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران با توجه به روش‌های تشخیصی این نوع از اختلالات خواب گفت: بیماران باید یک تست تنفسی خواب(پلی سمنوگرافی) انجام دهند و حتما باید قبل از جراحی آندوسکوپی حین خواب نیز برای آنها انجام شود.

وی درباره نحوه درمان این دسته از بیماران گفت: این افراد باید از وسیله تنفسی حین خواب به‌نام «CPAP» استفاده کنند. این وسیله در هنگام خواب به شکل تنفس مصنوعی مانع انسداد تنفس و خُرخُر می‌شود که در صورت عدم تمایل و یا تحمل بیمار اعمال جراحی بر روی بینی، کام، فک و زبان انجام می‌شود که این جراحی تا حدود 70 درصد باعث بهبود خُرخُر می‌شود.

به گفته ساعدی؛ در 30 موارد جراحی برای درمان پاسخگو نیست و افراد باید از CPAP استفاده کنند.وی در پایان خاطرنشان کرد: خُرخُر در آقایان، افراد چاق و گردن کوتاه، افراد دارای شانه عقب رفته بیشتر دیده می‌شود و اختلالات غده تیروئید نیز در ایجاد این مشکل دخیل هستند.

دکتر ساعدی

دکتر بابک ساعدی (متخصص گوش و حلق و بینی)

دکتر بابک ساعدی، یکی از جراحان زیبایی کشور است که دارای مدرک فلوشیپ جراحی پلاستیک صورت از دانشگاه استانفورد آمریکا می باشند. ایشان سالانه صدها جراحی موفقیت صورت را انجام می دهند و عضو رسمی آکادمی جراحان پلاستیک بینی و صورت اروپا هستند. ایشان همچنین به دلیل تخصصشان در جراحی های گوش، حلق و بینی بسیار مطرح و شناخته شده هستند و در حال حاضر استاد تمام (فول پرفسور) دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *