تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از بلوار میرداماد، جنب بانک اقتصاد نوین، پلاک 1180، طبقه دوم، واحد 4

دکتر بابک ساعدی / بلاگ / مقالات / جراحی پلاستیک بینی و لوزه به هیچ وجه با لیزر امکان پذیر نیست
۲ دقیقه

جراحی پلاستیک بینی و لوزه به هیچ وجه با لیزر امکان پذیر نیست

آنچه می خوانید...

تکنولوژی‌هایی که امروزه در حال پیشرفت است در خدمت رفاه و کمک رسانی به بشر بوده که از معروف‌ترین آنها می‌توان به لیزر اشاره کرد. به طوری که عمده درمان بیماری‌های حنجره و هم چنین برخی جراحی‌های گوش، درمان تومورها، رفع چسبندگی بینی و بهبود خرخر هنگام خواب توسط لیزر انجام می‌شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تجاری سازی را از مشکلات به وجود آمده در حوزه درمان بیماری‌های گوش، حلق و بینی دانست وگفت: متاسفانه این اتفاق ناخوشایندی که در حوزه درمان و تشخیص بیماری‌های گوش، حلق و بینی توسط لیزر به وجود آمده است موجب سودجویی برخی افراد و فریب مردم شده است.

وی افزود: بسیاری از مراجعه کنندگان به دنبال استفاده از لیزر در درمان بیماری‌هایی هستند که به هیچ وجه لیزر در آنها کاربردی ندارد که از جمله آنها می‌توان به شایعه سازی و تبلیغات انجام شده پیرامون اعمال جراحی بینی و لوزه توسط لیزر اشاره کرد. با این وجود با یقین کامل می‌توان گفت این امور به هیچ وجه قابلیت اجرایی ندارند.

این متخصص گوش، حلق و بینی لیزر را شمشیری دو لبه دانست و تصریح کرد: لیزر وسیله‌ای است پرتوان که نتایج بسیار خوبی را در خدمت رسانی به علم پزشکی به همراه داشته است. با این وجود به مانند شمشیری دو لبه است که در صورت استفاده نادرست از آن توسط کسی که تبحر لازم را ندارد نه تنها به درمان بیماری یا ضایعه کمکی نمی‌کند بلکه عوارض برگشت ناپذیری را به دنبال دارد. بنابراین مانند هر روش درمانی دیگر آثار تخریبی و هم چنین بدتر شدن ضایعه اولی از عوارض حتمی استفاده نادرست از آن است.

دكتر ساعدی با اشاره به برخی از عوارض استفاده نادرست از لیزر در زمینه درمان بیماری‌های گوش، حلق و بینی اظهار داشت: نسج اضافی به عنوان شایع‌ترین عارضه استفاده نا به جا از لیزر در زمینه گوش، حلق و بینی شناخته شده است که این امر به ویژه در مجاورت غضروف‌ها در حنجره اتفاق می‌افتد. علاوه بر این، سوختگی و اسکارها و هم چنین انفجار لوله بیهوشی و تداخل لیزر با امور بیهوشی از عوارضی است که بیشتر در اتاق عمل رخ می‌دهند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران در پایان تصریح كرد: امروزه پیشرفت‌های بسیار خوبی در حیطه تکنولوژی و هم چنین پزشکی داشته‌ایم. با این وجود باید روشهای علمی جدید را درست شناخته تا بتوانیم در جایگاه مناسب در حیطه درمان و تشخیص بیماری از آنها استفاده کنیم.

دکتر ساعدی

دکتر بابک ساعدی (متخصص گوش و حلق و بینی)

دکتر بابک ساعدی، یکی از جراحان زیبایی کشور است که دارای مدرک فلوشیپ جراحی پلاستیک صورت از دانشگاه استانفورد آمریکا می باشند. ایشان سالانه صدها جراحی موفقیت صورت را انجام می دهند و عضو رسمی آکادمی جراحان پلاستیک بینی و صورت اروپا هستند. ایشان همچنین به دلیل تخصصشان در جراحی های گوش، حلق و بینی بسیار مطرح و شناخته شده هستند و در حال حاضر استاد تمام (فول پرفسور) دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *