این نوع نگرش ناشی از تبلیغات اشتباه در شبکههای اجتماعی است که مدلهای مختلفی را بهخصوص به نسل جوان القا میکند و انتخاب و نحوه کار را برای جراحان مشکل کردهاست. جراح هنگام جراحی باید همه زوایای صورت را در نظر بگیرد و با توجه به آن تکنیکهای جراحی را به کار گیرد. بعضی از افراد اصلا داوطلب جراحی زیبایی بینی نیستند و جراح حتما باید قبل از جراحی مدتی وقت بگذارد و بیمار را قانع کند. بیشتر افرادی که ناراضی هستند اصلا نمیدانند برای چه به این کار دست میزنند.
گاهی صورت غیرقرینه است و بیمار فکر میکند با جراحی میتواند غیرقرینگی را اصلاح کند که تصور کاملا اشتباهی است.
امروزه هدف جراحان روشهای تقویت بافت است تا بتوان با این کار تنفس بیمار را حفظ کرد. خواسته این بیمار غیرمعمول است. کوچک کردن سوراخ بینی تنفس را دشوارتر میکند بهخصوص وقتی که بیمار از مشکل تنفسی هم شکایت دارد. بیماران باید بدانند که همه خواستهها از طریق جراحی قابلدستیابی نیستند. بیشتر نارضایتیها هم به غیرعلمی بودن خواستههای بیماران مربوطاست.
25 درصد افراد جامعه دچار آلرژی(حساسیت) تنفسی هستند و بعضی از آنها هم قبل از جراحی متوجه آن نیستند و بعد از جراحی فکر میکنند این مشکل ناشی از جراحی بوده است، اما حساسیت ارتباطی با جراحی بینی ندارد. باید بررسی شود شاید این بیمار از قبل به حساسیت فصلی، آسم آلرژیک یا دیگر انواع بیماری های آلرژیک رایج دچار باشد که نیاز است علائم شناسایی و پس از تشخیص درمان شوند.از جمله علائم حساسیت میتوان به تورم چشم ، خارش در بینی، آبریزش بینی و تنگی نفس اشاره کرد. وقتی بیمار از مشکل تنفسی شکایت دارد باید معاینه شود. در صورتی که نتیجه معاینات و آزمایشها حساسیت را تایید کند برای بیمار اسپریهای مخصوصی تجویز میشود.
اما شکایت دیگر بیمار در مورد کوچک شدن بیش از حد بینی است. اگر ساختارهای طبیعی بینی یعنی غضروفهای جانبی و فوقانی بینی بیش از حد برداشته شده باشد میتواند مشکل تنفسی ایجاد کند. در این مورد اگر تشخیص حساسیت رد شود، عمل جراحی مجدد برای بازسازی بینی ضرورت پیدا میکند. در این مواقع جراح باید غضروف را از جای دیگری از بدن بگیرد و به بینی پیوند مجدد بزند.
همه رینیتها حساسیتزا نیستند و حدود 40 درصد افراد جامعه دچار رینیتی هستند که نسبت به درجه حرارت واکنش نشان میدهد. مثلا آنها در هوای سرد دچار آبریزش بینی میشوند و در هوای گرم بهبود مییابند.این رینیت نیز ارتباطی با جراحی ندارد و اگر فردی نمیخواهد دچار چنین مشکلی شود، اسپریهای مخصوصی وجود دارد که آن را برطرف میکند.
جراحان نمیتوانند بعد از عمل جراحی هر آنچه را که بیمار میخواهد برآورده کنند و بیماران باید به توصیههای پزشک داشته باشند.
دکتر بابک ساعدی / عضو هیاتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
دکتر بابک ساعدی / بلاگ / مقالات / کوچک کردن بینی آسانتر از بزرگ کردن آن است
۳ دقیقه
کوچک کردن بینی آسانتر از بزرگ کردن آن است
آنچه می خوانید...
دکتر بابک ساعدی (متخصص گوش و حلق و بینی)
دکتر بابک ساعدی، یکی از جراحان زیبایی کشور است که دارای مدرک فلوشیپ جراحی پلاستیک صورت از دانشگاه استانفورد آمریکا می باشند. ایشان سالانه صدها جراحی موفقیت صورت را انجام می دهند و عضو رسمی آکادمی جراحان پلاستیک بینی و صورت اروپا هستند. ایشان همچنین به دلیل تخصصشان در جراحی های گوش، حلق و بینی بسیار مطرح و شناخته شده هستند و در حال حاضر استاد تمام (فول پرفسور) دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز می باشند.