تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از بلوار میرداماد، جنب بانک اقتصاد نوین، پلاک 1180، طبقه دوم، واحد 4

دکتر بابک ساعدی / بلاگ / مقالات / بزرگی لوزه در اطفال را نادیده نگیرید
۶ دقیقه
درمان لوزه در کودکان

بزرگی لوزه در اطفال را نادیده نگیرید

آنچه می خوانید...

اگر کودک شما هنگام بلع درد را تجربه می کند و صدای خشن و همچنین صورت و گردن متورم دارد، این عارضه می تواند بیشتر از یک گلودرد ساده باشد. اینها علائم رایج التهاب لوزه ها یا التهاب لوزه ها هستند. لوزه ها  در واقع یک جفت پدهای گوشتی در پشت گلو  هستند که اولین خط دفاعی بدن در برابر میکروب ها و ویروس هایی هستند که از طریق بینی و دهان وارد می شوند. لوزه ها برای مبارزه با عفونت ها آنتی بادی تولید می کنند. هنگامی که خود لوزه ها در اثر یک عفونت جدی عفونی و ملتهب می شوند، التهاب لوزه رخ می دهد. این عارضه منجر به افت کیفیت زندگی کودکان می گردد. لذا درمان لوزه در کودکان از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا بیشتر در مورد التهاب لوزه بدانید.

التهاب لوزه در کودکان

التهاب لوزه در کودکان بسیار شایع است و می تواند بسیار مسری باشد و به راحتی در محیط های بسته مانند مراکز مراقبت روزانه، از طریق قطرات معلق در هوا و تماس دستی پخش شود. علاوه بر لوزه‌ها، آدنوئیدها – مجموعه‌ای از بافت‌های انگور مانند واقع در بالای لوزه‌ها در پشت دهان – نیز دیواره‌ای دیگر برای دفاع در برابر عفونت‌ها هستند. لوزه ها و آدنوئیدها با رسیدن کودکان به سن بلوغ کوچک می شوند.

لوزه ها و آدنوئیدها چیست؟ کار آنها در بدن چیست؟

لوزه ها توده های گرد و کوچکی از بافت لنفاوی هستند که در پشت دهان در دو طرف گلو قرار دارند. آدنوئیدها همچنین توده‌هایی از بافت لنفاوی هستند که در جایی که پشت بینی به گلو می‌رسد و نزدیک راه‌های تنفسی شما قرار دارند. هر دو به مبارزه با عفونت ها کمک می کنند. درمورد جراحی زیبایی بینی بیشتر بدانید.

بهترین متخصص درمان لوزه در کودکان

علائم التهاب لوزه

حتی بدون بهره مندی از سال ها تجربه پزشکی، والدین می توانند علائم خاصی از التهاب لوزه را در کودکان تشخیص دهند. حتی بدون بهره مندی از سال ها تجربه پزشکی، والدین می توانند مراقب این علائم در فرزندان خود باشند. اگر متوجه شدید که کودک شما علائم زیر را تجربه می کند، او را نزد پزشک متخصص ببرید تا معاینه شود.

  • گلو درد
  • تب
  • عدم تمایل به خوردن یا قورت دادن
  • در کل احساس خوبی نداره
  • درد هنگام بلع
  • قرمزی یا تورم گلو هنگام نگاه کردن (معمولاً با چراغ قوه به راحتی قابل مشاهده است)

در اکثر موارد، ویروس ها شایع ترین علت لوزه هستند. دومین علت شایع، باکتری شناخته شده به نام استرپتوکوک (گروه A بتا همولیتیک استرپتوکوک)، در غیر این صورت به عنوان “گلودرد استرپتوکوکی” شناخته می شود. سایر باکتری ها می توانند باعث التهاب لوزه شوند، اما بسیار کمتر.

کودکان مبتلا به آدنوئیدهای بزرگ ممکن است علائم زیر را نشان دهند:

  • مشکل در تنفس از طریق بینی
  • تنفس پر سر و صدا
  • خرناس
  • صدای ناله بینی

اگر التهاب لوزه باکتریایی به درستی درمان نشود، ممکن است چرک یا آبسه در اطراف لوزه ها جمع شود. علائم واضح عوارض: نفس بد، صورت و گردن متورم و مشکل در باز کردن دهان. در مورد پروتز چانه و گونه بیشتر بدانید.

درمان بزرگی آدنوئید و التهاب لوزه در کودکان

التهاب لوزه در کودکان می تواند ناشی از عفونت ویروسی یا باکتریایی باشد. التهاب لوزه های ویروسی معمولاً خود به خود برطرف می شود. در صورت وجود تب همراه، دارو های تب بر تجویز می شود. التهاب لوزه های باکتریایی با آنتی بیوتیک درمان می شود. جراحی برای برداشتن لوزه‌ها (لوزه‌برداری) تنها در صورتی توصیه می‌شود که سایر درمان‌ها با شکست مواجه شوند و احتمالاً برای کودکانی که در بلع یا تنفس مشکل زیادی دارند، انجام می‌شود. گاهی اوقات، آدنوئیدها نیز زمانی که به قدری بزرگ می شوند که شیپور استاش را مسدود می کنند و باعث عفونت شدید گوش میانی یا انسداد بینی می شوند، با جراحی برداشته می شوند. هنگامی که لوزه ها و آدنوئیدهای بزرگ شده راه های هوایی بینی را مسدود می کنند و باعث آپنه خواب می شوند، جراحی برای برداشتن لوزه ها یا آدنوئیدها یا هر دو توصیه می شود.

علائم التهاب آدنوئید یا هیپرتروفی

  • تنفس دهانی
  • تنفس پر سر و صدا
  • هنگام خواب صدای خروپف می آید
  • گفتاری که با لحن بینی به نظر می رسد

نحوه تشخیص ابتلا کودک به لوزه

بسیاری از کودکان که به لوزه مبتلا هستند، در بچگی عفونت های گلو دارند و به مصرف آنتی بیوتیک عادت کرده و معمولاً مدرسه را از دست می دهند. سرانجام، پس از مدتی طولانی که با عفونت‌های آزاردهنده دست و پنجه نرم می‌کنند، با مراجع به پزشک مشخص می شود که به دلیل التهاب لوزه‌ام باید لوزه‌ها خارج  شوند. در این شرایط برداشتن لوزه ضروری است زیرا آنها کار خود را به خوبی انجام نمی دهند. در مورد تزریق ژل لب بیشتر بدانید.

درمان لوزه سوم در کودکان

شایع ترین دلایل برای برداشتن لوزه یا آدنوئیدکتومی

پزشک دهان کودک را باز می کند تا گلویش را معاینه کند. اگر کودک شما به التهاب لوزه و یا آدنوئیدیت تشخیص داده شود، پزشک اطفال ممکن است برداشتن لوزه و یا آدنوئیدکتومی را توصیه کند. قسمت “اکتومی” به این معنی است که چیزی با جراحی برداشته می شود. در حدود 80 درصد موارد، جراحی برای رفع انسداد راه هوایی فوقانی توصیه می شود.

انسداد راه هوایی فوقانی (UAO)

این زمانی است که لوزه‌ها و یا آدنوئیدها به اندازه‌ای بزرگ هستند که تا حدی راه هوایی را مسدود کنند و تنفس طبیعی را تقریباً غیرممکن می‌کنند. این عارضه توسط پزشک در حین معاینه و سابقه پزشکی بیمار تشخیص داده می شود.

آپنه انسدادی خواب (OSA)

این نوع شدیدتر از UAO است که باعث می‌شود در هنگام خواب، تنفس به طور موقت متوقف شود. این ممکن است یک یا دو بار یا چندین بار در طول خواب اتفاق بیفتد.

این وضعیت باعث کاهش سطح اکسیژن خون می شود و می تواند به صورت خواب آلودگی در طول روز، بی قراری، تحریک پذیری و احتمالاً عملکرد ضعیف در مدرسه ظاهر شود. همچنین می تواند مشکلات پزشکی دیگری ایجاد کند.

OSA، در صورت مشکوک شدن، با مطالعه خواب، علاوه بر معاینه پزشک و سابقه کودک، تشخیص داده می شود. بخش ریه در بیمارستان کودکان لس آنجلس دارای یک آزمایشگاه خواب چهار تخته مناسب برای خانواده است که توسط درمانگران، پرستاران و تکنسین های مجاز کار می کند. برای اطلاعات بیشتر از صفحه آنها در برنامه های درمان ریه دیدن کنید.

سایر دلایل احتمالی عبارت است از:

در حالی که اینها شایع ترین دلایلی هستند که برداشتن لوزه توصیه می شود، اما موارد دیگری نیز وجود دارد که ممکن است متخصص اطفال آنها را در نظر بگیرد.

  • هیپرتروفی لوزه یا آدنوئید (رشد بیش از حد بافت)
  • التهاب لوزه ها به طور مکرر در طول زمان رخ می دهد.
  • آدنوئیدیت که باعث عفونت گوش داخلی و یا مسدود شدن راه هوایی می شود.
  • کودکانی که با توجه به علائمی که دارند به وضوح از جراحی لوزه بهره مند می شوند.

آیا می دانید بهترین جراح پلاستیک در تهران کیست؟

کلام آخر

 در مورد کودکان خود گوش به زنگ باشید. امروزه بسیاری از پیشرفت‌های پزشکی رخ داده است و جراحی لوزه حتی در 15 دقیقه انجام می شود. جراحی لوزه در زمان کمی و به صورت بسیار موفقیت آمیزی توسط دکتر بابک ساعدی قابل انجام است.

دکتر ساعدی

دکتر بابک ساعدی (متخصص گوش و حلق و بینی)

دکتر بابک ساعدی، یکی از جراحان زیبایی کشور است که دارای مدرک فلوشیپ جراحی پلاستیک صورت از دانشگاه استانفورد آمریکا می باشند. ایشان سالانه صدها جراحی موفقیت صورت را انجام می دهند و عضو رسمی آکادمی جراحان پلاستیک بینی و صورت اروپا هستند. ایشان همچنین به دلیل تخصصشان در جراحی های گوش، حلق و بینی بسیار مطرح و شناخته شده هستند و در حال حاضر استاد تمام (فول پرفسور) دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *