تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از بلوار میرداماد، جنب بانک اقتصاد نوین، پلاک 1180، طبقه دوم، واحد 4

دکتر بابک ساعدی / جراحی بینی / عفونت بینی بعد از عمل 
۵ دقیقه
عفونت بینی بعد از عمل - دکتر بابک ساعدی

عفونت بینی بعد از عمل 

آنچه می خوانید...

عفونت بینی بعد از عمل جراحی یکی از عوارض شایع است که می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله عدم رعایت بهداشت، وجود باکتری‌ها، ضعف سیستم ایمنی و یا حتی قند خون بالا رخ دهد. این عفونت‌ها باعث ایجاد درد، تورم و ترشحات غیرعادی شده و در برخی موارد دوره نقاهت جراحی را به تاخیر بیندازند. به همین دلیل شناخت علائم و درمان سریع این عفونت‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد تا از بروز عوارض جدی‌تر جلوگیری شود. در این مقاله از سایت دکتر بابک ساعدی به بررسی علل، علائم و راه‌های پیشگیری و درمان این عفونت‌ها خواهیم پرداخت.

عفونت بینی بعد از عمل چه زمانی محتمل است؟

در روزهای اول پس از جراحی، به ویژه اگر بهداشت به درستی رعایت نشود خطر ابتلا به عفونت بینی بالاست. از هفته اول تا دوم بعد از جراحی بینی نیز برای بروز عفونت‌های ناشی از باکتری‌ها یا ویروس‌ها بسیار حساس است، زیرا زخم‌ها در حال بهبودی هستند. بعلاوه افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا تحت درمان‌های خاصی هستند، بیشتر در معرض عفونت قرار دارند. قرار گرفتن در معرض افراد مبتلا به عفونت‌های تنفسی یا استفاده از وسایل غیر بهداشتی نیز می‌تواند خطر عفونت را افزایش دهد. همچنین عدم پیروی از دستورالعمل‌های پس از عمل می‌تواند به عفونت منجر شود. مهم است که هرگونه علائم عفونت را به سرعت به پزشک اطلاع دهید.

علائم عفونت بینی بعد از عمل

  1. حساس درد در ناحیه بینی یا سینوس‌ها به صورت مداوم یا متناوب
  2. تورم در ناحیه بینی و اطراف آن و قرمزی پوست.
  3. ترشحات بینی که ممکن است زرد یا سبز رنگ باشد، به‌ویژه اگر بوی نامطبوعی داشتن
  4. افزایش دما بدن و احساس تب
  5. احساس ضعف و مشکل در حس بویایی و چشایی
  6. احساس درد در گلو یا سرفه‌های مکرر 
  7. احساس خستگی و ناتوانی به دلیل عفونت 

✍️ بیشتر بخوانید: روش های غیر جراحی زیبایی بینی

تاثیر کنترل نکردن قند خون بر عفونت بینی

دکتر بابک ساعدی متخصص گوش، حلق و بینی درباره تاثیر قند خون بر عفونت های بینی می گوید؛ ضعف سیستم ایمنی باعث تاثیر منفی بر دفاع موضعی بینی می‌شود که ممکن است موجب تشدید سینوزیت و عدم پاسخ مناسب به درمان‌های سینوزیت شود. وی تجویز داروهای استروئیدی را یکی از راه‌های درمان عفونت بینی دانست و عنوان کرد: اما با توجه به اینکه این دارو برای بیماران دیابتی ممنوع است درمان عفونت در این دسته از بیماران با سختی مواجه خواهد بود.
از طرف دیگر کنترل نکردن قند خون افراد را مستعد یک عفونت کشنده بینی بنام «موکورمایکوزیس» می‌کند که به شکل توده سیاه رنگ در بینی ایجاد می‌شود با علائمی مانند درد صورت، گرفتگی بینی، بی‌جسی گونه و عوارضی از این قبیل همراه است که حتی ممکن است چشم را نیز درگیر سازد.
دکتر ساعدی درباره روش‌ درمان این عفونت کشنده و قارچی، اظهار کرد: در ابتدا باید قند خون فرد دیابتی کنترل شود و سپس توده قارچی با استفاده از آندوسکوپی برداشته شود که در این صورت نیاز است فرد به مدت ۱ تا ۱.۵ ماه در بیمارستان بستری و داروهای ضد قارچی مصرف کند. درمان این بیماری با موفقیت ۸۰ درصدی همراه است اما در برخی افراد که سیستم ایمنی تضعیف شده است عفونت می‌تواند فولیکول‌های پوست را نیز درگیر کند و به صورت جوش قرمز و دردناک بر روی بینی ظاهر شود که به افراد توصیه می‌شود این جوش را دستکاری نکنند و بهداشت فردی را به خوبی رعایت کنند.

علت سوزش بینی بعد از عمل

  • تحریک و التهاب بافت‌های بینی در اثر انجام جراحی
  •  خشکی شدن مخاط بینی در اثر خشکی هوا
  • عوارض جانبی استفاده از برخی داروهای تجویزی و مسکن ها 
  • وجود عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی در بینی
  • ترشحات بینی، به ویژه اگر عفونی باشد
  • قرار گرفتن در معرض بخار یا مواد شیمیایی موجود در محیط 
عفونت تیغه بینی بعد از عمل 

عفونت تیغه بینی بعد از عمل 

عفونت تیغه بینی بعد از عمل جراحی می‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد و معمولاً نشانه‌هایی دارد که باید به آنها توجه کرد. از دلایل رایج عفونت تیغه بینی میتوان به؛ عفونت باکتریایی نفوذی از زخم جراحی، عدم رعایت دستورات بهداشت بعد عمل، وجود اجسام خارجی جامانده از جراحی در موارد بسیار نادر و ضعف سیستم ایمنی بدن بیمار اشاره کرد. احساس درد و ناراحتی، تورم و قرمزی بینی و اطراف آن، داشتن ترشحات غیر عادی، تب و کاهش حس بویایی می تواند از علائم مشهود درگیری با عفونت تیغه بینی باشد.
تشخیص زودهنگام و درمان مناسب می‌تواند به جلوگیری از عوارض جدی‌ این عارضه کمک کند و لازم است در صورت مشاهده هر یک از علائم قید شده سریعا پزشک خود را در جریان وضعیت پیش آمده قرار دهید.

درمان عفونت بینی بعد از عمل جراحی

درمان عفونت بینی بعد از عمل جراحی بستگی به شدت عفونت و علائم آن دارد. در ادامه به برخی از روش‌های درمانی معمول عفونت بینی بعد از جراحی اشاره خواهیم کرد اما اگر علائم عفونت شدیدتر شد یا بهبودی حاصل نشد، مشاوره فوری با جراحی متخصص جراحی بینی ضروری است تا اقدامات لازم هر چه سریعتر در پیش گرفته شود؛

  • تجویز و مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها
  • مصرف داروهای ضد درد مانند ایبوپروفن یا استامینوفن 
  • استفاده از محلول نمکی برای شستشوی بینی در جهت کاهش التهاب و تسکین علائم 
  • داشتن استراحت کافی
  • نوشیدن مایعات و آب زیاد
  • رعایت دستورات پزشک و مراقبت های بعد از عمل بینی
  • پیگیری درمان و معاینات دوره‌ ای
  • استفاده از بخور

آنتی بیوتیک برای عفونت بینی بعد از عمل

استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان عفونت بینی بعد از عمل جراحی باید تحت نظر پزشک انجام شود. پزشک با توجه به نوع عفونت، علائم و وضعیت بیمار، داروی مناسب را تجویز می‌کند. برخی از آنتی‌بیوتیک‌های معمول برای درمان عفونت‌های بینی شامل  آموکسی‌سیلین، کلاوولانیک اسید، سفکسیم، دوکسی‌سایکلین و ماکرولیدها است که باید حتما طبق دستور پزشک مصرف شده و تمام طول دوره درمان و مصرف ان را کامل کنید.

دکتر ساعدی

دکتر بابک ساعدی (متخصص گوش و حلق و بینی)

دکتر بابک ساعدی، یکی از جراحان زیبایی کشور است که دارای مدرک فلوشیپ جراحی پلاستیک صورت از دانشگاه استانفورد آمریکا می باشند. ایشان سالانه صدها جراحی موفقیت صورت را انجام می دهند و عضو رسمی آکادمی جراحان پلاستیک بینی و صورت اروپا هستند. ایشان همچنین به دلیل تخصصشان در جراحی های گوش، حلق و بینی بسیار مطرح و شناخته شده هستند و در حال حاضر استاد تمام (فول پرفسور) دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *