تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از بلوار میرداماد، جنب بانک اقتصاد نوین، پلاک 1180، طبقه دوم، واحد 4

دکتر بابک ساعدی / خدمات جراحی / پروتز چانه و گونه
۹ دقیقه
پروتز چانه و گونه

پروتز چانه و گونه

آنچه می خوانید...

پروتز چانه و گونه از جمله اعمال بسیار شایع زیبایی بینی و صورت می باشد. ظاهر چهره‌ی هر فردی با سه ویژگی اساسی تعریف می‌شود: پوست، بافت‌های نرم و استخوان‌های صورت. اگر یکی از این ویژگی‌ها نامتناسب باشد می‌تواند در چهره‌ی کلی فرد تاثیر بگذارد و اعتماد به نفس او را کاهش دهد. چانه و گونه در زیبایی و تناسب نیمه‌ی تحتانی صورت اهمیت به سزایی دارند. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید تا بیشتر در این خصوص بدانید.

پروتز چانه و گونه چیست؟

چانه فرورفته یا گونه‌های صاف می‌تواند ظاهر کلی چهره شما را تحت تاثیر قرار دهد بنابراین تقویت ساختار استخوانی در گونه و چانه به تقارن و تعادل صورت کمک می‌کند. پروتز چانه و گونه یکی از راهکارهایی است که در جهت رفع این مشکل می‌تواند کمک کنده باشند، پروتز‌های چانه و گونه از موادی ساخته شده‌اند که مانند استخوان طبیعی به نظر می‌رسند. هر ساله کیفیت موادی که جهت پروتز‌ تولید و عرضه می‌شود پیشرفت می‌نماید و افرادی که قصد جراحی پروتز چانه و گونه را دارند می‌‌توانند با خیال آسوده این جراحی را انجام دهند.

جراحی پروتز چانه و گونه ممکن است جهت زیبایی (برجسته کردن گونه یا زوایه دار کردن فک و چانه) انجام شود یا به منظور برطرف نمودن نقایص ژنتیکی یا آسیبی که طی یک حادثه وارد شده است. روش جراحی نسبت به روش تزریق ژل و سایر روش‌هایی که جهت اصلاح چانه و گونه به کار می‌روند همراه با درد و ناراحتی می‌باشد و به چند روز استراحت دارد اما مزیت عمده‌‌ای که دارد این است که نتایج حاصل از این جراحی دائمی می‌باشد در صورتی که در دیگر روش‌ها، هر چند ماه نیاز است که دوباره عمل ترمیم صورت بگیرد.

مزایای پروتز چانه و گونه

دلایل جراحی پروتز چانه

پروتز چانه و گونه به دلایل زیر انجام می شود:

  • اصلاح عدم تقارن صورت
  • برجسته کردن گونه
  • مشخص نمودن خطوط چانه
  • تقویت خطوط فک
  • کاهش علائم پیری ناشی از افتادگی پوست

بیشتر بخوانید: جوان سازی پوست صورت

پروتز چانه و گونه مناسب چه افرادی می‌باشد؟

  • افرادی که چانه ضعیف و عقب رفته دارند.
  • افرادی که استخوان‌های گونه آنها صاف می‌باشد.
  • افرادی که دچار ناهنجاری‌های مادرزادی در صورت هستند.

افرادی که سلامت عمومی آن‌ها جهت انجام جراحی مورد تائید پزشک قرار نگرفته است و دچار بیماری‌های خاص هستند نمی‌تواند پروتز چانه و گونه را انجام دهند.

عوارض پروتز چانه

بیشتر بخوانید: بوتاکس دور چشم

نکات در مورد پروتز چانه

  • پروتزها به عنوان دیگر ایمپلنت ها مواد جامدی هستند که با بافت بدن انسان سازگار می باشند  وجهت پر کردن و شکل دهی به نواحی گونه و چانه استفاده می گردد.
  • اگر فردی چانه کوچک و دچار فقدان برجستگی گونه باشد ، می تواند که از این موارد استفاده کند.
  • البته جایگزین پروتز چانه ، استفاده ازاستئوتومی فک و با استفاده از تزریق ژل و یا چربی در این ناحیه می باشد .
  • عمل جاگذاری پروتز چانه گاهی از اوقات به همراه لیپوساکشن گردن انجام می شود .
  • همراهی این عمل با رینوپلاستی نیز در گاهی از اوقات سودمند است.
  • استفاده از پروتز گونه نیز میتواند با تزریق چربی و با لیفت صورت انجام گیرد.
  • استفاده از پروتز چانه و گونه در افرادی که سالم می باشند و سیگار نمی کشند قابل انجام است.
  • در جاگذاری ، معمولا پروتز چانه از بیرون و پروتز گونه از داخل جاگذاری می شود.
  • البته می بایست در نظرداشت عدم قبول ایمپلنت در ۱ تا ۵ % افراد اتفاق می افتد ، که نیاز به برداشتن ایمپلنت دارند .
  • جاگذاری ایمپلنت معمولا با بی هوشی عمومی می باشد هر چند که با بی حسی موضعی نیز قابل انجام است .
  • شانس ایجاد عفونت و بی حسی از عوارض احتمالی ایمپلنت نیز بسیار پایین است.
قیمت پروتز شانه

بیشتر بخوانید: جراحی زیبایی بینی

نحوه انجام جراحی پروتز چانه و گونه

این جراحی می‌تواند تحت بیهوشی کامل یا بی‌حسی موضعی و توسط جراح پلاستیک انجام شود، با توجه به شرایط جسمانی شما و موارد دیگر، جراح تصمیم می‌گیرد که کدام نوع بیهوشی برای شما مناسب‌تر است. پس از بیهوشی ابتدا یک برش در پوست زیر چانه ایجاد می‌شود و سپس پروتز چانه که اندازه‌ی آن قبلاُ متناسب با چهره‌ی شما انتخاب شده است در زیر بافت نرم و در نقطه‌ی مرکزی چانه قرار می‌گیرد تا برآمدگی چانه را اصلاح نماید. سپس ناحیه مورد نظر بخیه می‌شود. عمل پروتز چانه و گونه را می‌توان با خارج کردن چربی از ناحیه چانه و گردن به صورت همزمان انجام داد تا نتایج مطلوب‌تری ایجاد شود.

برای پروتز گونه، برش‌هایی داخل دهان و دقیقاً بالای خطوط لثه دندان‌های بالایی ایجاد می‌شود و هیچ گونه جای زخمی در روی صورت قابل مشاهده نمی‌باشد. پروتز گونه از طریق برش ایجاد شده روی استخوان گونه قرار می‌گیرد و سپس محل برش توسط بخیه‌های جذبی دوخته می‌شود. کل مراحل جراحی حدود یک ساعت زمان می‌برد و سپس شما به اتاق ریکاوری منتقل می‌شوید، بعد از گذشت چند ساعت در صورتی که حال عمومی شما خوب باشد می‌توانید به منزل باز گردید. برای بازگشت به منزل باید حتماً یک همراه داشته باشید، همچنین به مدت یک الی دو روز باید در منزل تحت مراقبت باشید. این جراحی‌ها گاهی همراه با لیفت صورت و جراحی بینی، پیوند استخوان، تزریق چربی و … ممکن است انجام ‌شود تا تاثیرات بهتری داشته باشد. بخیه‌ها پس از یک هفته در طی اولین ویزیت در مطب خارج خواهند شد.

عوارض جراحی پروتز چانه و گونه

عوارض احتمالی که پس از پروتز چانه و گونه ممکن است به وجود بیاید عبارتند از:

  • عفونت: عفونت در اکثر جراحی‌ها ممکن است پیش بیاید، جهت جلوگیری از ایجاد عفونت پیش از جراحی و پس از جراحی باید آنتی‌بیوتیک‌هایی که پزشک برای شما تجویز نموده است را مصرف کنید، در صورتی که عفونت برطرف نشود لازم است که پروتز‌ها به صورت موقت برداشته شوند.
  • تغییر محل: پروتز‌ها ممکن است از محلی که قرار گرفته‌اند کمی خارج شوند و تناسب چهره از بین برود، در این مورد لازم است طی یک جراحی دیگر پروتز به محل اولیه خود برگردانده شود.
  • آسیب به اعصاب و ماهیچه‌های صورت.

کلام آخر

جراحی پروتز چانه وگونه ممکن است جهت زیبایی انجام شود یا به منظور برطرف نمودن نقایص ژنتیکی یا آسیبی که طی یک حادثه وارد شده است، استفاده می شود. این جراحی جز جراحی های زیبایی کم عارضه است و تاثیر زیادی در زیبایی چهره فرد دارد و حتما باید توسط بهترین جراح پلاستیک صورت انجام شود.

سوالات متداول

دکتر ساعدی

دکتر بابک ساعدی (متخصص گوش و حلق و بینی)

دکتر بابک ساعدی، یکی از جراحان زیبایی کشور است که دارای مدرک فلوشیپ جراحی پلاستیک صورت از دانشگاه استانفورد آمریکا می باشند. ایشان سالانه صدها جراحی موفقیت صورت را انجام می دهند و عضو رسمی آکادمی جراحان پلاستیک بینی و صورت اروپا هستند. ایشان همچنین به دلیل تخصصشان در جراحی های گوش، حلق و بینی بسیار مطرح و شناخته شده هستند و در حال حاضر استاد تمام (فول پرفسور) دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *