امروزه افراد بیشتری را میبینم که جسورانه از پیرسینگ صورت و بدن استفاده میکنند، از افراد مشهور گرفته تا افراد عادی جامعه و این موضوع باعث جلب توجه و جذب افراد بیشتری نیز میشود. با وجود تمام جذابیت ها و غیرعادی بودن انواع پیرسینگ اما شاید بتوان گفت انسان ها درون خود را با استفاده از اشکال مختلف هنری در قالب این جواهرات بیان میکنند. اما این پیرسینگ ها برای سلامتی انسان خطرناک است یا نه میتوان بدون نگرانی از آنها بهره برده و استفاده کرد؟ در این مقاله همراه ما باشید تا نظرات تخصصی دکتر بابک ساعدی؛ متخصص گوش، حلق، بینی و پروفسور تمام پلاستیک را درباره پیرسینگ های مختلف بدن بدانید.
پیرسینگ زدن خطرناک است؟
پیرسینگ زدن ممکن است با خطراتی همراه باشد و نمی توان گفت اکیدا خطرناک یا بی خطر است. به ویژه اگر این فعالیت توسط شخصی غیرحرفهای یا در محیطهای ناامن انجام شود سلامتی شما را به طور جدی تهدید خواهد کرد. برخی از خطرات مرتبط با پیرسینگ شامل عفونتهای باکتریایی یا ویروسی، حساسیت به فلزات مورد استفاده، خونریزی، تحریک و التهاب موضعی، آسیب به بافتهای نرم و در موارد نادرتر، عوارض جانبی جدی مانند آسیب به عصبها یا عروق را شامل می شود.
برای کاهش این خطرات، مهم است که پیرسینگ توسط یک حرفهای مجرب و در محیطی بهداشتی انجام شود، فرآیند بهداشت دستها و محیط قبل از انجام پیرسینگ را رعایت کنید، از وسایل تمیز و ضدعفونی استفاده شود، و پس از پیرسینگ، به دقت به نکات مراقبتی پس از پیرسینگ توجه شود. همچنین، هرگز از پیرسینگ خود در مکانهای نهچندان معتبر و با وسایل غیر ضدعفونی استفاده نکنید.
انواع پیرسینگ صورت و بدن
- پیرسینگ ابرو بصورت حلقه یا نیزه
- پیرسینگ گوش
- پیرسینگ بینی
- پیرسینگ لب
- پیرسینگ ناف
- پیرسینگ نیپل یا نوک سینه
- پیرسینگ ناحیه تناسلی و لابیا ها
برای پیرسینگ پیش چه کسی برویم؟
دکتر بابک ساعدی به طور اکید توصیه میکند که جز پیرسینگ ساده سوراخی گوش به سراغ دیگر انواع پیرسینگ های بدن نباشید و میگویند؛ من کلا با این کار مخالفم ولی اگر به هر دلیلی تمایل یا اجباری در انجام این کار وجود دارد، باید توسط متخصص جراحی گوش و پلاستیک انجام شود که با بیحسی و اصول بهداشتی جراحیهای ابتدایی آشنا باشد. دلیل اصلی و حیاتی این موضوع این است که آرایشگرها درصورت بروز واکنشهای آلرژیک به مواد بیحسی و اتفاقات غیرمنتظره نمیتوانند وضعیت را مدیریت کنند و اقدامات درمانی بعدی را انجام دهند. افرادی که بعد از پیرسینگ دچار عفونت میشوند حتما باید با توجه به تشخیص پزشک از داروهای آنتیبیوتیک، ضدقارچ و ضد ویروس استفاده کنند. همچنین بهتر است پیرسینگ را تا زمان برطرف شدن کامل عفونت خارج کنند.
سوراخ کردن غضروف گوش خطرناک است؟
مدتی است که سوراخ کردن گوش آن هم در محلی غیر از نرمه گوش مد شده است. دکتر ساعدی میگوید؛ این کار در درازمدت ممکن است باعث عفونت در ناحیه غضروف شود و التهاب و قرمزی گوش را نیز به همراه داشته باشد.
سوراخ کردن بینی بر تنفس تاثیر می گذارد؟
این کار هم خطرهای خودش را دارد. آویزهایی که در بینی قرار میگیرند، خطرناکاند و احتمال عفونت در بینی را افزایش میدهند. از طرفی، رها شدن آویز بینی و کشیده شدن آن همراه تنفس به نواحی بالای بینی یکی دیگر از مشکلات انجام این کار است، بنابراین باید مواظب باشید نگینهای داخل بینی و گوش کشیده نشوند چون بسیار خطرناک است.
عوارض پیرسینگ زبان
زبان یکی از نقاط حساس بدن است که علاوه بر احتمال بروز خفگی به دلیل باز شدن و بلعیدن اتفاقی جواهرات تزیینی و کاشت نگین روی آن ممکن است، باعث ایجاد اشکال در تکلم فرد شود و حتی حس چشایی فرد را هم تحتتاثیر خود قرار دهد. ضمنا خطر ابتلا به عفونت مرگبار آنژین لودویگ در این نوع پیرسینگ بسیار بالاست.
با عفونت بعد از پیرسینگ چه کنیم؟
دکتر بابک ساعدی توصیه میکند؛ در صورت مشاهده علائم بروز عوارض و خطرات پیرسینگ حتما باید زیر نظر پزشک متخصص از آنتیبیوتیک استفاده کند تا چرکی که در گوش یا بینی وجود دارد، از بین برود. چرا که اگر این مورد به درستی و کامل برطرف و درمان نشود، ممکن است بیمار دچار آبسه شود.
✍️ بیشتر بخوانید: هر گوش دردی، عفونت گوش نیست!
مدت زمان بهبودی پیرسینگهای مختلف چقدر است؟
نوع پیرسینگ | زمان بهبودی کامل |
پیرسینگ لب و زبان | 4 تا 6 هفته |
پیرسینگ گوش | 2 تا 4 ماه |
پیرسینگ بینی | 2 تا 4 ماه |
پیرسینگ ابرو | 6 تا 8 هفته |
پیرسینگ ناف | 6 تا 8 هفته |
پیرسینگ ناحیه تناسلی | اگر با بیهوشی انجام شده باید، دوره نقاهت برای هر فردی متفاوت خواهد بود |
پیرسینگ نپل | تا 4 ماه یا حتی بیشتر |
*~ سوالات متداول درباره پیرسینگ صورت و بدن ~*
بله طبیعتا سوراخ شدن هر قسمتی از بدن شما درد خواهد داشت اما میزان درد بستگی به محل پیرسینگ و تحمل شخصی دارد.
مراقبتهای پس از پیرسینگ شامل تمیزی منظم محل پیرسینگ، استفاده از محلولهای ضدعفونی، و پیروی از راهنماییهای متخصص مربوطه است.
اگر مراقبتهای بهداشتی لازم بعد از سوراخ کردن بدن انجام نشود، پیرسینگ میتواند به عفونت منجر شود.
معمولا بعد پیرسینگ موادی مانند آب اکسیژنهاستیلن یا محلولهای ضدعفونی خاص و الکل بهداشتی برای تمیز نگه داشتن سطح پوست توصیه میشود.